Sep 23 2017

Vitajte v mojom farebnom svete

Lucia Slížová kategória Obrazy

,,Keď premýšľam o umení, premýšľam o kráse. Krása je záhadou života. Nie je v očiach, ale v mysli. V našej mysli, v ktorej vzniká predstava dokonalosti.”

Vítam Vás na mojej novej webovej stránke do ktorej sme spolu s manželom vložili celé naše srdcia, pretože všetko čo tu nájdete je vytvorené z lásky. Nájsť tu môžete originálne kúsky umenia ako obrazy, dizajnové vankúšiky, posteľné obliečky a športové oblečenie. Všetky produkty so sebou súvisia, aj keď to tak možno nevyzerá. Každý produkt má svoj vlastný príbeh a ja Vám ich postupne rozpoviem v jednotlivých príspevkoch na blogu.

Tento článok bude v prvom rade o obrazoch, pretože tými to všetko začalo. Vždy ma bavilo kresliť, tvoriť a vymýšľať. V škole bola mojim obľúbeným predmetom výtvarná, chodila som na výtvarný krúžok a doma som po večeroch a víkendoch maľovala princezné. Neskôr som z princezien spravila modelky a snívala som o kariére módnej návrhárky. Nemala som však to šťastie niečo v tomto duchu aj študovať. Moji rodičia neboli presvedčení o tom, že by ma mohol takýto druh práce uživiť, alebo že by som mala dostatočný talent. Bolo to aj dobou v ktorej som vyrastala a ja viem, že každý rodič chce pre dieťa skvelú budúcnosť a oni sa proste báli, že umením sa vo svete neuplatním. Naši boli z doby, kedy bolo zakázané snívať a ja im to nezazlievam, práve naopak som im vďačná. Verím tomu, že všetky veci v živote sa dejú z určitého dôvodu a ja by som dnes určite nebola tam kde som teraz.

Dôležité je, že som sa svojej lásky k tvoreniu nevzdala. Stredná škola bola prepadák, ale aspoň som sa uistila v tom, že obchodná akadémia skutočne nie je moja šálka kávy. Vysokú školu som si zvolila už trochu kreatívnejšie a dnes sa môžem pochváliť magisterským titulom v marketingovej komunikácií. To čo viem ma však žiadna škola nenaučila. Naučila som sa to sama, pretože som jednoducho veľmi chcela.

Štýlové obrazy vznikli ešte v roku 2009 a ja som sa im venovala počas celej vysokej školy a neskôr počas zamestnania. Vznikli vďaka tomu, že niekto vo mňa na začiatku veril viac ako som v seba verila ja sama. Bol to môj priateľ a teraz už manžel a budem mu za to vďačná do konca života. Na 100% som sa obrazom však začala venovať až v roku 2015 kedy som opustila vtedajšie zamestnanie marketingovej riaditeľky a grafičky. Za tieto dva roky som namaľovala veľké množstvo obrazov a posunula sa vo svojej tvorbe. Doslova som našla samú seba a svoje poslanie v tomto živote. To čo robím ma neskutočne napĺňa a ja by som tento pocit dopriala každému jednému človeku.

Pracovať resp. živiť sa svojím koníčkom je zaujímavé. Hľadám tie správne a výstižné slová, pretože neviem s určitosťou povedať či je to ľahké alebo ťažké. Keď budujete niečo, čo vás baví a je vašou podstatou, čas stráca význam. Práca je vlastne tou najobľúbenejšou činnosťou a tak viete pracovať dlho a tvrdo, lebo vás to proste baví.

Na druhej strane, moja práca nie je iba o tom, že sa ráno zobudím, zavriem sa do ateliéru a maľujem 24 hodín. Nežijem takýmto bohémskym životom umelca vo svojom vesmíre. Skutočnosťou je, že maľovanie je z toho celého iba čerešnička na torte.

Som umelec-podnikateľ takže nielen tvorím, ale venujem sa aj ostatným činnostiam, ktoré podnikanie zahŕňa a ktoré sú rovnako dôležité a jedna bez druhej by nemohli fungovať. Denne som marketingovým špecialistom, centrom pre zákazníkov, nákupcom materiálov, finančným riaditeľom, obchodníkom, grafickým dizajnérom, výkonným riaditeľom, umelcom, ženou, dcérou, manželkou, priateľkou a psíčkarkou. Mojou najdrahšou a najvzácnejšou položkou je môj čas. Večne je ho málo a keby ho mám premeniť na peniaze, moje obrazy by boli nezaplatiteľné. Myslím, že každý kto podniká vie presne o čom hovorím.

Preto je ťažké určiť či je táto moja cesta ľahká alebo ťažká. Najdôležitejšie však je, že existuje a ja mám možnosť po nej kráčať, bojovať, stúpať, klesať. Pretože to, čo ma robí šťastnou nie je môj vytýčený cieľ, ale cesta, ktorá k nemu vedie.

Moje poslanie ma naučilo byť vďačnou. Každý deň ďakujem Bohu, rodine a v neposlednom rade mojim zákazníkom, fanúšikom, followerom, pretože bez Vás všetkých by nič z tohto nebolo možné. Ďalej som sa naučila snívať, ale hlavne VERIŤ v splnenie snov. A s týmto by som dnešný článok aj ukončila. Verte si, verte vo vaše sny a bojujte za ne.

Vaša Lulu

Späť na články